Plaje in Malta: Riviera Beach

Cand pleci

Weekend-ul acesta am fost din nou la plaja (cum altfel?). Eram in pana de idei si initial ma gandeam sa ma duc la o piscina, dar mi-am adus aminte de masa de pranz de joi.
Nu despre mancare o sa vorbim acum, desi acest subiect ma fascineaza in mod absolut, ci despre ce s-a intamplat atunci. Unul din colegii mei mi-a aratat o poza absolut superba cu apusul. O bataie de mov si portocaliu pe un cer discret luminat. Am intrebat unde a fost facuta si mi-a spus ca la Riviera Beach.
Asa ca sambata, iata-ma in autobuz. Autobuze, de fapt, fiindca da, ca sa ajungi acolo schimbi niste autobuze.
Deci, ca de obicei, sfatul meu este sa veniti cu masina. O sa vedeti ca, pe masura ce va apropiati de plaja, e o coloana cam de un kilometru de masini parcate.
E destul de usor sa ratati plaja, fiindca e cumva ascunsa. Sigur, statia de autobuz se numeste Riviera, ceea ce e un indiciu. Sau va puteti lua dupa coloana de masini si mai apoi dupa lume. Eu asa am facut. Am coborat din autobuz si am urmat multimea.
Cumva, atunci cand ajungi esti pe un punct inalt, iar in departare se intrevede marea. Ca sa ajungi pe plaja trebuie sa ajungi pe un mic platou si apoi sa cobori cam 200 de scari.

IMG_5239
In partea de sus sunt, de regula, multi parapantisti.

IMG_5242
Eu tin mult la pielea mea si la sanatatea ei, asa ca, de obicei, ma prezint la plaja dupa ora 16.00. Asa am facut si duminica, cand am dat peste cea mai aglomerata plaja din Malta. O fi fost ora, o fi fost de obicei?!
Inteleg ca e foarte populara si printre localnici, si printre turisti si nici nu este foarte intinsa (ca mai toate plajele din Malta). Asa ca, daca e printre alegerile voastre, poate nu strica sa mergeti ceva mai de dimineata, mai ales daca mergeti la sfarsit de saptamana.
Poti sa iti iei si un sezlong cu umbrela sau poti sa stai direct pe nisip, pe prosop, cum face majoritatea.
E o plaja cu un nisip aramiu, brun, foarte fin si lipicios.


Apa este mica si trebuie sa mergi departe in larg daca vrei sa nu mai atingi cu picioarele fundul marii. Partea neplacuta este ca apa nu este foarte curata. Cum stancile din imprejurimi sunt acoperite de un soi de vegetatie mediteraneeana (copacei pitici, tot felul de plante uscate), in apa o sa gasiti multe… bucati din acestea. Coaja de copac, seminte, frunze, crengute, lemnisoare, ce vreti voi.
Intr-unul din capete este si o bucata de stanca slefuita si amenajata pentru plaja, daca vreti sa nu vi se lipeasca nisipul de voi precum respirati.
Tot acolo este si o terasa, unde puteti manca sau de unde va puteti lua bauturi.
La capitolul “alte facilitati” mai enumeram doar un turn al salvamarilor, si cam atat. Fara dusuri, muzica sau vreun fel de entertainment.

P.S. Nu am apucat sa prind apusul, insa planuiesc sa ma intorc acolo tocmai in acest scop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *