Doua zile pana in Gozo sau Cum sa ajungi in Gozo

img_3509-1.jpg

Inca de cand am venit aici, in fiecare weekend am spus ca merg in Gozo. A fost vant, a fost frig, m-am trezit tarziu, am facut curat, cert e ca nu am ajuns in Gozo. Imi doream foarte tare sa merg la Ta’Pinu, bazilica pe care o ratasem la prima mea venire aici si mi-a parut extrem de rau, pentru ca auzisem numai lucruri frumoase.

Asa ca sambata aceasta am decis ca nu mai suporta amanare: vremea era frumoasa, eu eram hotarata si, desi ma trezisem destul de tarziu, am plecat spre insula mai mica.

Ca sa ajung acolo, a trebuit sa parcurg urmatorul traseu:

-sa merg pe jos 15 minute pana in Mosta, oraselul vecin;
-acolo am asteptat un autobuz care m-a dus pana in Cirkewwa (sau Ciubaca, cum ii zic eu, fiindca nu stiu niciodata sa pronunt corect); calatoria cu autobuzul a durat cam 50 de minute;
-din Cirkewwa m-am imbarcat pe ferryboat care, total din intamplare (sau poate nu), se numea Ta’Pinu;
-cu ferryboat-ul mergi cam 20-30 de minute pana in Mgarr, Gozo;
-acolo am mers in statia de autobuz; am luat primul autobuz pana in Victoria (asa zisa capitala);
-din Victoria am luat autobuzul circular pana la Ta’Pinu.

  
Cand am ajuns acolo l-am intrebat pe sofer cum ma pot intoarce; mi-a spus sa vin in fix acelasi loc, intr-o ora.

Zis si facut. Despre cum a fost la Ta’Pinu va povestesc intr-o alta postare, ca e prea frumos. Cam cu 15 minute inainte sa se implineasca ora, m-am prezentat in statia de autobuz. Nu de alta dar, desi autobuzele trec doar o data pe ora, uneori sa intampla sa ajunga mai repede si well, daca nu esti la timp, n-ai decat sa mai astepti o ora.

A venit si autobuzul, cu acelasi sofer. Ii intind cei 1,5 euro, costul unei calatorii cu autobuzul in Malta si Gozo. Soferul se uita la mine incurcat: pai nu ai bilet? Pai ba da, tu mi l-ai dat data trecuta. Imi cere sa i-l arat, asa ca scot din portofel cele trei bilete de autobuz pe care le cumparasem pana atunci. Imi arata ca doua dintre ele (cele cumparate in Gozo) erau inca valide.

Asadar, am mai invatat ceva nou: chiar daca costul unui bilet pentru mijloacele de transport in comun este exorbitant aici (comparativ cu serviciile oferite si cu preturile din Romania), biletul este valid timp de doua ore, pe toate rutele.

Costul unei calatorii cu ferryboat-ul intre cele doua insule este 4,35 euro si se achita doar la plecarea din Gozo.

Atat am mai avut astazi la capitolul utile, ne mai auzim si maine!

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *