Ce-am gresit cand am muncit: n-am citit

pablo

E destul de greu sa admiti ca ai gresit, mai ales cand esti o incapatanta cum nu s-a mai vazut si ai facut un scop personal din a fi cea mai buna in tot.
Ma rog. Cat traieste omul, invata. Sau se schimba. Dupa caz.
Azi vorbim despre citit. Orgoliul nu ma lasa sa trec la subiectul propriu-zis fara sa completez ca da, am citit dintotdeauna. Dar aici vorbim mai cu finesse.
Ce zic eu: ca nu am avut un program, sa ii spunem, eficient. Adica am citit haotic, din surse diferite, cand apucam, fara un scop anume.

pablo copy

Ce fac acum:

-m-am abonat la newsletter-ele tuturor publicatiilor de interes pentru mine; daca a trecut ceva timp si nici nu le-am deschis NL-ul, atunci ma dezabonez; inseamna ca nu mai sunt de interes pentru mine sau nu imi mai plac; asa ca, sa nu umplem inbox-ul degeaba;
-mi-am setat un target; e bine totusi sa ramanem realisti; nu putem citi tot, de peste tot, oricand; asa ca am un target de 5 articole pe zi;
-as vrea sa zic aici ca lucrez cu un bookmarks tool, dar adevarul e ca nu fac asta; imi las toate articolele deschise in browser si nu il inchid pana nu termin de citit (putin rudimentar, dar facem treaba); cand efectiv nu mai rezist si OCD-ul ma omoara, imi iau din timp si le citesc pe toate; e un fel de satisfactie din aia ca la listele de TO DO, atunci cand dai CHECK; daca nu am timp, mi le trimit pe mail; merg sub eticheta “de citit” si, sa fiu sincera pana la capat, nu le citesc tot timpul;
-imi stabilesc un anumit timp: de obicei dimineata, inainte sa ma ocup de orice altceva, seara, inainte de terminarea programului sau cand simt nevoie sa imi iau mintea de la altceva.

Sigur, gasesc de multe ori lecturi dragute prin diverse feed-uri si, de cele mai multe ori, stau si le savurez pe loc, asa, fara nici o programare :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *